Posted by : Unknown 9 Mart 2013 Cumartesi


Nba 2012-2013 sezonu kıyasıya bir mücadeleye sahip oluyor. Çoğu takım kadroda rotasyon değişikliğine gitti. Yazın olan transferler,takaslar her zaman ligi heyecan bakımından bir adım daha ileri attı. Şimdi elimizden geldiği kadar,şampiyonluk adaylarını ve play-off mücadelesi veren takımları inceleyelim. İlk olarak son şampiyondan başlamak gerek:


Miami Heat


Geçen senenin şampiyonu Heat kadro bakımından önemli takaslara imza attı. Ama hala en büyük sorunu uzunları. Center bölgesinin eksikliğini çekecektir özellikle de büyük maçlarda. Ray Allen gibi birinin takıma 6.adam olarak katılmasıda çok büyük bir avantaj oldu Heat adına. Tabikide şampiyonluğun bana göre yine en büyük favorisi Miami. LeBron ve Wade ikilisi gerek penetreleriyle gerek şutlarıyla bu takımı her zaman rakiplerinin önünde tutmayı başarıyor. Şutörlerinin de gününde olduğu maçlarda yenilmezler. Şunu da söylemek lazım Wade ve Bosh'ın da iyi katkı vermeleri şart eğer yüzük istiyorlarsa. Wade geçen seneki play-off'ta eleştiriler almıştı kötü performansından dolayı. Heat geçen seneye oranla çok daha diri. LeBron ikinci yüzük için her şeyi yapabilir. Şu anda da MVP sıralamasında lider durumda LeBron. Şu bir gerçek ki Heat doğuda açık ara favori gösteriliyor,şampiyonluk için de en büyük aday..               

Boston Celtics
Celtics, Doğu’da Heat'ten sonra favori gösterilen takımdı sezon başı. Ama onlarda iyi başlayamadılar. Doğu'da yine Heat'i en çok zorlayabilecek takım Celtics'tir. Ray Allen takımdan ayrıldı,ama bence ayrılması çokta büyük bir sorun değil. Terry,Lee,Bradley gibi isimlere sahipler. Eğer yeni “Big Three” yani Garnett,Pierce,Rondo her zamanki gibi oynarlarsa ve 2 numara rotasyonundan iyi katkı gelirse Heat’i elemeleri sürpriz olmaz.

New York Knicks
Doğu takımlarını incelerken New York'u es geçmek olmaz. Brewer-Felton-Kidd-Camby transferleriyle rakiplerinin gözünü korkuttu Knicks. Tek büyük kayıpları geçen senenin flaş ismi Jeremy Lin. Ama bence yerine Knicks'e daha uygun olan Jason Kidd'i getirdiler. Jason Kidd bu takımda iyi işler yapar. Bence ligin en hızlı uzunlarına sahipler. Amare ve Chandler 'ın dışında Carmelo'nunda pota altında müthiş işler yaptığını biliyoruz. Bu sene Knicks geride kalan son 2 sezonun telafisini müthiş bir şekilde yapabilir. Yarı final gelebilir.
Doğu'da iyi işler yapacak üç-dört takım daha var. Biri bu senenin flaş takımı Pacers. Paul George ve David West ikilisinin müthiş performansı üstüne birde Hibbert ve Hill'den gelen katkılar ile şuan da Doğu'da ikinci sırada Pacers. Bir diğer takım geçen senenin talihsiz takımı Bulls. Bulls'ta D-Rose'un yavaş yavaş takıma döndüğünü ve yaklaşık 2-3 maç sonra oynayabileceğini düşünüyorum. Boozer-Noah-Deng üçlüsünün yanına Robinson ve Hamilton'ı da eklersek iyi bir rotasyona sahip olduklarını görürüz. Tabi en çok üzüldüğüm nokta Derrick Rose..Ve son olarak Brooklyn Nets'e bakalım. D-Will'in müthiş performansı Brook Lopez'in mücadelesi ve Joe Johnson'ın katkısı Nets'i iyi yerlere taşır. Doğu yarı finali yapabilirler.
Geçelim batı adaylarına. İlk olarak geçen senenin batı konferansı şampiyonuna bakalım.


Oklahoma City Thunder
Geçen sezonun en iyi 6. Adamı olan James Harden'ı kaybettiler. Bana göre Thunder için çok büyük bir kayıp. Thunder,3 yıldır NBA sayı kralı olan Kevin Durant, Russell Westbrook,İbaka gibi yıldızları ve derin kadrosu ile Batı'da yine en önemli aday. Oklahoma için yazılacak çokta fazla bir şey yok. Geçen seneyi herkes hatırlıyordur zaten. Bu takım yine finale kadar gider.
San Antonio Spurs
Ligde açık ara beğendiğim en iyi takım. Oyun anlamında,sistem anlamında takır takır işleyen bir yapıya sahipler. Koç Popovich NBA’nin en iyi koçudur bana göre. Spurs yaşlı bir kadroya sahip ama tecrübesi yeter bu takımın. Yine Parker-Ginobili-Duncan üçlüsü harika işlere imza atacaklardır. Büyük ihtimal konferansı 1. veya 2.bitirirler. Batı finaline kadar yolları açık.

Los Angeles Clippers
Clippers'ta son iki yıldır çok değişen takımlar arasında. Kalite bakımından çok daha üst seviyedeler. Paul-Griffin gibi müthiş anlaşan bir ikiliye sahipler. Jamal Crawford'u da unutmamak lazım. Kritik anlarda kritik şutlar sokan biri. Benchden aldıklaru muazzam katkıyı da unutmamak lazım. Ancak Clippers için fazla ümitli değilim. Büyük ihtimal Spurs-Thunder tarafından süpürülürler.

Los Angeles Lakers
Gelelim Los Angeles'ın Lakers kısmına. Bu sene kim ne derse desin en iyi kadroya sahip olan takım. Ancak işlerin o kadar da güzel gitmediğini ve hala play-off dışında olduklarını söylemek gerek. Bence play-off'a kalırlar. Lakers, kağıt üzerinde, NBA’in en iyi ilk 5ine sahip. Nash-Kobe-Artest-Gasol-Howard…Ama ''kağıt üzerinde'' işin aslı pekde öyle değil. Sakatlıktan çok çekti Lakers. Rezalet denecek kadar kötü bir başlangıç yapılması,koç değişikliği derken bir baktıkki Lakers play-off dışında. Lakers hakkında yazılacak çok şey var ama kısa tutuyorum. Kobe'den bahsetmeye başlarsam bu yazının sonu gelmez. O kupayı,o yüzüğü fena şekilde istiyor ve bana göre MVP'nin en büyük adayı. Tabi Kobe'nin o azmine rağmen umursamaz davranan Howard'ı görünce kahrolan bir tek ben olmuyorumdur sanırım. Lakers şampiyonluk için yine en büyük favorilerden biri..

Batı'da bu dört takımdan sonra gelen iki takım Nuggets ve Memphis. Ama yukarıda bahsettiğim dört takımdan bu takımlara fazla şans vermiyorum.

Son olarak kısaca özet yapıp bitireyim. Batı finalini Spurs-Thunder-Lakers üçlüsünden biri yapar. Doğu'nun şampiyonu rahar bir şekilde Heat olur. Nba tarihinin en iyi play-off'unu yaşayacağız gibi bir his var içimde.


Her şey bunun için

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan