Posted by : Unknown 4 Mayıs 2013 Cumartesi

25 Haziran1983 tarihinde dünyaya gelen ''Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni'' kısa ismiyle Cristian Baroni, kariyerine ülkesi olan Brezilya'da başladı. Futbolculuk kariyerine Paulista'da başlayan Cristian sırasıyla Paranaense, Flamengo ve Corinthians'da forma giydi.




2008-2009 sezonunun bitiminin hemen ardından Fenerbahçe, Brezilya'dan Andre Santos ile beraber Cristian Baroni'yi transfer etti. 5 yıllık sözleşme imzalanan her iki oyuncu da gelince büyük ses getirdi. Fenerbahçe'ye gelir gelmez sadece 12 gün sonra Süper Kupa maçında Beşiktaş'a karşı oynadı. Geldiği ilk sezon defansif ortasaha ve zaman zaman ortasahanın ortasında forma şansı bulan Cristian, lig, Türkiye kupası ve Avrupa maçları olmak üzere toplam 38 maçta görev aldı. 38 maçın 34'ün de ilk 11 olarak başladı ve bu maçlarda toplam 3 gol attı. Kendisinden çok şey beklenmesine rağmen ilk sezonun da vasat performans sergileyen Cristian bir sonra ki sezonda 35 maçta forma şansı buldu ve skora doğrudan etki sağlayamadı .2011-2012 sezonunda kendini toparlayan Cristian daha çok ortasahanın ortasında görev almaya başladı. Etkili performans ortaya koyarak çıktığı 43 maçta 10 gol atıp takıma olumlu şeyler vermeye başladı.

Ne olduysa bu sezon başı oldu çünkü Cristian aklına Fenerbahçe'den ayrılmayı koymuştu. Geçtiğimiz sezon devre arasında olay yaratan bir klip çekerek Fenerbahçe'den gitmeyi adeta beynine kazımıştı. Corinthianslı futbol severlere seslenen Cristian, ''Volta Cristian'' yani ''Geri Dön Cristian'' adı altında bir klip çekerek bunu Corinthians'a gönderdi. Bu da o video;



Videoda; "Şu anda Türkiye'deyim, fakat Corinthians'a geri dönmek istiyorum. Herkes benim Corinthianslı olduğumu biliyor. Ve işte şimdi sizin desteğinizi istiyor, tüm Corinthians'ı yardıma çağırıyorum. Bu sizin ellerinizde. Geri dönmek istiyorum." dedi. Buna rağmen Fenerbahçe yönetime Cristian'a şans vererek, takımdan yollamadı. 

Bu olayın ardından performansında düşüş meydana gelen Cristian herkes tarafında olumsuz eleştirilerin hedefi olmaya başladı. Bunun yanında maçlarda sahada koşmaktan çok yürümesi tüm Fenerbahçeli taraftarların sinirlerini hoplattı. Bir çok maçta top alıp oyunu yönlendirmesi gerekirken top almaktan kaçtı. Fenerbahçe hücuma çıkarken daha çok ortasaha yayının gerisinde top beklemek yerine ortasaha çizgisine yakın olup, oyunu yönlendirmek namına çabalamamaya başladı. Bu da gerek tribündeki ve gerekse ekran başındaki taraftarlar tarafından çokça eleştiri oklarının hedefi oldu.



Benim yazıya başlamadan önce kafam da olan asıl olayı HAKETMEDİĞİ MAAŞ'ıydı. Ama öncesinden de bahsetmek istedim. Futbolun en adaletsiz yanı futbolcuların kazancıdır bana göre ve bunun en başında her zaman Cristian Baroni'yi görürüm. Niye mi? Sebebi çok açık; onuruyla, şerefiyle, terinin son damlasıyla mücadele veren isimlerin yanında yürüyerek, etkisiz, alıngan bir biçimde oynayan, giydiği o formayı haketmeyen ve bunların yanında çekmiş olduğu video, taraftara yaranma çabaları...

Cristian Baroni'nin Fenerbahçe'den kazanmış olduğu paralara girmeyip, geride kalan 3 sezonu değerlendirmeye katmayacağım. Sadece bu sene kazandığı paranın üzerinde duracağım. 2012-2013 sezonunda yıllık garanti ücreti 1.8 milyon €, maç başı aldığı prim 10 bin € ( 400 bin € ile sınırlı ). Ayrıca ekstra kazandığı Yani bu sezon Cristian Baroni 2.2 milyon € ücreti garantiledi ve cebine koydu. Yani şuan ki döviz kuru ile 5 milyon 170 Bin Türk Lirası. Bunu ben Türkiye'de yaşayan bir insanın maaşıyla kıyaslamak istiyorum. Yakın çevremde maaşını bildiğim kişi babam olduğu için onun maaşı üzerinden işlemler yapacağım. Babamın yıllık kazancı yuvarlayarak 75 Bin TL (babam iş veren olduğundan maaşı yüksek). İş saatleri ise sabah 8:30 akşam 19:00, sadece pazar günleri tatil. Belirtmek istediğim nokta ise Cristian Baroni'nin 1 yıldığı aldığı maaşı normal şartlar altında çalışan birinin ömrü boyunca kazanamayacağı. Babamın ise çalışma hayatına 20 yaşında başladığını varsayarsak 90 yaşına geldiğin de Baroni'nin bu sezon kazandığı ücreti kazanacağını görüyoruz. Bir tarafta emek verilerek 70 yılda kazanılan para, diğer tarafta ise hakedilmeden 1 yılda kazanılan para...



Aslında belirtmek istediğim şey sadece Cristian açısından değil, tüm futbolcular açısından. Fakat Cristian üzerinden kurgulamamın sebebi, sadece göze batışı ve net olarak haketmeyişi. Daha yüksek ücret alan futbolcular da var ama hakediyorlar. Çünkü onlar terinin son damlasına kadar mücadele ediyor.

Hiç mi seveni yok bu adamın? Elbette var ve bunu sosyal paylaşım sitelerinde çokça görüyoruz ama bunun sebebi oyunu değil, saçları... Daha çok kızlar tarafından seviliyor.

Velhasıl kelam benim için Fenerbahçe'nin en kötü ismidir Cristian Baroni. Benim için Fenerbahçe'nin istenmeyen adamıdır. Onu da sebepleriyle yazmaya çalıştım. Git artık  ''Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni'' ...


https://twitter.com/BakFurkan

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan