Posted by : Unknown 5 Mart 2013 Salı

Süper Lig: 24. Hafta Neler Oldu?

Gençlerbirliği-İstanbul B.B:

Ankara da oynan zorlu mücadelede gol sesi çıkmadı.Bu sonuçla beraber İstanbul B.B küme düşme korkusunu iyiden iyiye hissetmeye başlarken başkent ekibi ise hiç yoktan iyidir diyerek 1 puanın rahatlığı ile haftayı kapattı. İstanbul B.B adına artık puan kaybının telafisi yok. Yükselişe geçmek zorundalar. Bülent Korkmaz yönetimindeki ekip kadro kalitesi olarak bunu yapacak kapasitede. Bakalım önümüzdeki haftalarda bu sahaya yansıyacak mı? 



Orduspor-Karabükspor:

Ordu da oynanan ve gol düellosuna sahne olan karşılaşmayı ev sahibi Orduspor 3-2 kazanmasını bildi.Kazanmak zorunda olan taraf Orduspordu ve zorda olsa kazanmasını bildiler.Zira bu hafta kaybetmiş olsalar şu anda ligde 17. sırada bulunacaklardı.Fakat galip gelerek 11. sıraya yükseldiler ve bir nebze olsun rahatladılar.



Akhisar Belediyespor-Elazığspor:

Belki de haftanın en zorlu karşılaşmalarından bir tanesiydi. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmada Yılmaz Vural ve öğrencileri altın değerinde bir 3 puan aldılar. Hem rakiplerinin moralini bozdular hemde ligin ikinci yarısındaki yakaladıkları havayı devam ettirdiler. Rakip Akhisar ise bu maça dönüm noktası olarak bakıyordu. Ve onlar adına üzücü bir sonuçla bitti karşılaşma. Maç sonu Cüneyt Çakıra büyük tepki vardı. Tepkinin nedeni ise Akhisarın verilmeyen penaltısı oldu.



Medical Park Antalyaspor-Gaziantepspor:

Ev sahibi adına Avrupa ümidinin devam etmesi adına önemli bir karşılaşmaydı.Konuk ekip Gaziantepspor için ise aşağı sıralardan kurtulmak ve Bülent Uygun ile yakalanan güzel havanın devamı adına çok önemliydi. Haftanın en gollü maçında ev sahibi ekip 5-2 gibi tatmin edici bir skorla kazanmasını bildi. Bu maçta dikkat çeken olayların başında Ömer Şişmanoğlu nun sahalara tekrar golle dönmesiydi. Kulübeden gelerek gol atmaya devam ediyor. Gaziantepspor için ise Bülent Uygun yönetimindeki ilk mağlubiyet oldu. Şu anda küme düşme hattının sadece 1 puan önündeler ve her maç final havasında onlar için.



Kayserispor-Mersin İdman Yurdu:

Ev sahibi ekip istikrarlı formunu bu hafta da devam ettirdi ve karşılaşmayı 2-1 kazandı .Ligde son 6 maçta 5. galibiyetini aldı bu hafta Kayserispor. Mersin İdman Yurdu ise aldığı mağlubiyet ile ligin son sırasından kurtulamadı. Ve 5 haftadır galibiyete hasretler. Kümede kalmak için inanılmaz bir ivme yakalamaları şart. Lakin bu ivmeyi yakalayacak görüntüden çok uzaklar. Ev sahibi ise yakaladığı çıkışı sürdürmesi durumunda gelecek sezon kendisini Avrupa kupalarında bulabilir. Bu durumda kimse şaşırmasın.



Bursaspor-Sivasspor:

Ev sahibi Bursaspor Hikmet Karaman ile yakaladığı çıkışı bu haftada devam ettirdi. Takımın lideri durumundaki Batallanın fırsatçılığını konuşturarak attığı gol ile Sivas engelini de aşmayı bildiler. Bu skorla beraber 4. sıradaki yerini koruyan Bursaspor iyiden iyiye Avrupa kupaları için çok güçlü adayız mesajını verdi. Ligi daha yukarılarda bitirme olasılıkları bile mevcut. Sivasspor ise bu hafta puan alamayarak ateş hattı ile arasındaki puan farkını açamadı. Ligde 16. sırada bulunan Elazığspor ile aralarındaki puan farkı yalnızca 2. Eğer Rıza hocanın öğrencileri istekli oyunlarını skora yansıtamazsa önümüzdeki haftalarda büyük sıkıntılar yaşayabilir.



Kasımpaşa-Trabzonspor:

Ligin kapanış mücadelesinde Kasımpaşa kötü günler geçiren Trabzonsporu 2-0 ile geçti. Aslında bu maç ligin en iyi transfer yapan ekibi ile en kötü transfer yapan ekibinin mücadelesi oldu. Kasımpala ilk yarıda oynadığı güzel oyun ve bulduğu goller ile kazandı. İkinci yarıda toparlanan Trabzon ne kadar çabalasa da maçı çevirecek golleri bulamadı ve sahadan mağlup ayrıldı. Bu skorlarla beraber ev sahibi yukarılarda kendine iyi bir yer edinerek Avrupa iddiasını sürdürürken Trabzonspor ise aşağılardan kurtulamadı. Ve onlarda ligin 16. sırasında bulunan Elazığspor ile arasındaki puan farkı sadece 3. Kafkasın öğrencileri beklenen çıkışı yakalayamazsa sene sonu büyük bir hüsranla karşılaşabilir. 






Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan