Archive for 2013-05-12

13 Mayıs 2013 Pazartesi
BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Dün oynanan derbiden sonra gencecik bir kardeşimiz olan Burak Yıldırım bıçaklanarak hayatını kaybetti. Tek suçu ise üzerinde bulunan Fenerbahçe forması ve gönül verdiği renklerin sarı-lacivert olmasıydı. Ne acı ama.. Kardeşimizin mekanı cennet olsun, Allah annesine, babasına ve tüm sevenlerine sabır versin.



Ülke olarak el attığımız her işin cılkını çıkarırız. Son olarak bir ''spor'' olan futbolda da bunu başardık, helal olsun emeği geçenlere. Basit bir maçtan sonra, sırf başka takımı tutuyor diye ve sırf tuttuğu takım galip geldi diye bir can dün gece bu dünyadan göçtü gitti. Kaç kişi başını iki elinin arasına alıp; ''Bunda benimde suçum var'' diyerek hayıflandı acaba?

Üzücü olan bu olayı ötekileştirmek, bir tarafa yıkmak istemiyorum açıkçası. Dediğim gibi, ülke olarak bizim ayıbımız bu. Bir spor olan futbolu bile beceremediğimizin kanıtı. Peki suçlular kim? Bir kişi mi? Elbette hayır. Özellikle son 2 senedir süre gelen gerginlik ve bu gerginlikten ekmek yiyenler. Yöneticiler, futbolcular, medya ve diğerleri. Dün olan bu olayda herkesin suçu var.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında hep bir gerginlik vardı. Bundan sonrada muhakkak olacaktır. Fakat hiçbir zaman son 2 yılda olduğu kadar tansiyonu yüksek maçlar oynanmadı. Taraftarı birbirine düşüren açıklamalar yapılmadı, başlıklar atılmadı. Mesela hiçbir programda; ''Kanlı mı olacak kansız mı?'' diye soru sorulmadı. Bunlar teoride basit şeyler olarak geçiştirilebilir, fakat taraftarın bundan etkileneceğini 3 yaşındaki çocuk bile bilir. Kaldı ki tecrübeli yöneticiler ve köşe yazarları bilmeyecek.. Hikaye.

Bu olaylar daha ne kadar sürer bilinmez. Herkesin sözde (!) ortak temennisi ise yeni Burak Yıldırım'ın hayatını kaybetmemesi.

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Posted by Unknown
ONUR KIRAN GALİBİYET

Dün oynanan ve sezonun son derbisi olan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasını ev sahibi Fenerbahçe güzel oyunla 2-1 kazanmasını bildi.

Maç öncesinde sakalığı bulunan Egemen'in yerine Bekir'in oynayacak olması, sakatlıktan yeni çıkan Meireles ve Emre'nin fizik olarak hazır olup olmadığı Fenerbahçe taraftarının aklındaki soru işaretleriydi. Fakat her şey o kadar muazzam işledi ki, sahadaki 11 oyuncu da kusursuz mücadele etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek lazım.

Herkese göre derbinin şifresi orta saha olacaktı. Nitekim öylede oldu. Fenerbahçe'nin orta saha üçlüsü, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Raul Meireles orta saha üstünlüğünü bir dakika bile Galatasaray'a kaptırmadı. Melo-Selçuk ikilisine yapılan baskı, oyuncuların ortaya koyduğu karakter Galatasaray'ı sahadan sildi. Galatasaray dakika 25'e kadar pozisyona giremedi. Hatta daha ileriye gidiyim, Fenerbahçe yarı sahasında bile görünemedi. Fakat dakika 25'de savunmanın bir anlık zaafı Drogba'nın topla buluşmasına neden olurken akabinde penaltı geldi ve Galatasaray Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçti. O dakikadan sonra oyundan düşmedi Fenerbahçe. Orta sahadaki ciddiyeti elinden bırakmayan ev sahibi ekip, 33. dakikada Webo'nun golüyle durumu 1-1'e getirdi. Hazırlanış bakımından derslik diyebileceğimiz bir gole imza attı. O dakikadan sonra tribünlerin desteğini de arkasına alan Fenerbahçe çok geçmeden Webo ile durumu 2-1'e getirdi. Bu sefer dakikalar 36'yı gösteriyordu. İlk yarıda bu skorla sona erdi.



İkinci yarıda da Fenerbahçe oyuna hükmeden taraf oldu. Oyuncuların istekli oyunu sahaya yansıdı. Girilen pozisyonlar gole dönüşmese de Galatasaray'a pozisyon vermeden maçı tamamladı Fenerbahçe. Bu maçta galibiyete çok ihtiyacı olan taraf zaten ev sahibi ekipti, nitekim istediklerini sezonun en iyi futbollarından birisini oynayarak aldılar.

Maça damgasını vuran oyunculara gelirsek 3-4 tane adam parantez açmamız gerekiyor. Birincisi Raul Meireles. Portekizli ligin ilk yarısındaki maçta gördüğü haksız kırmızı kartın verdiği hırsla adına yakışır mücadele sergiledi. İkinci isim Hasan Ali Kaldırım. Hamit-Eboue kanadını en iyi şekilde savunan Hasan, hücumda da sürekli aktif haldeydi. Bu takımın sol bekinin kendisi olduğunu gösterdi. Üçüncü isim Mehmet Topal. Fenerbahçe'de değeri geç anlaşılan adamlardan kendisi. Son dönemde gösterdiği üstün performans ile taraftarın sevgilisi olan Mehmet, dün son dakikalarda kaleye de geçerek gecenin yıldızları arasına girmeyi hak etti.

Maç özelinde konuşacak olursak; karşıda taraftarı tahrik etmek için gelmiş 11 tane oyuncu vardı. Eboue'nin alışık olduğumuz ucuz numaraları, Riera'nın yine rakibe yaptığı kasti müdahaleler, Drogba'nın kasti tekmeleri Cüneyt Çakır'ın gözünden kaçsa da futbol severlerin gözünden kaçmadı. Dakika 75'de oyuna giren Sabri ise oyuna giriş amacını çok geçmeden belli etti. Volkan'ı tahrik eden hareketleri, akabinde karışan saha ve çıkan 2 kırmızı kart.



Maç sonunda ise Galatasaraylı oyuncuların sahada yaptıkları kutlama bir hayli garipti. Yenilgiyi hazmedemeyen bir grup oyuncunun göstermesi gereken tepkiyi gösterdiler. Tribünleri tahrik etmek amacıyla yapılan bu kutlama tribünlerden beklediği reaksiyonu göremeyince sessizce dağıldı. Fenerbahçe taraftarı için pek bir anlam ifade etmeyen bu derbiyi çok ama çok anlamlandırdılar. Onlara da teşekkür ediyorum.


Derbiyiden çıkan 2 sonuç var: 1) Şampiyonluklar gelir geçer, el değiştirir. Fakat Kadıköy'ün kazananı değişmez. 2) Dünkü galibiyet gerçekten Galatasaraylı oyuncuların onularını kırdı, maç sonu yaptıkları hareket bunun göstergesi. Unutulan bazı şeyleri tekrar hatırlattığın ve kanıtladığın için teşekkürler Fenerbahçe..



ONUR KIRAN GALİBİYET

Posted by Unknown
Futbolun can aldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bugün omuz omuza verdiğimiz kardeşimiz Burak Yıldırım'ı haince, kalleşçe bir saldırı sonucunda kaybettik. Bunun üstüne ne yazı yazılır, ne yorum yapılır. Başımız sağolsun.


Mekanın cennet olsun güzel kardeşim.

ACI DERBİ

Posted by Unknown
12 Mayıs 2013 Pazar

Son zamanların kimine göre en sönük kimine göre ise en agresif derbisi olacak. Aslında bu maç bundan 2-3 hafta oynanacak olsa daha çekişmeli, daha zevkli, daha çok değerli ve izlenmesi çok aşırı zevkli olabilirdi ama Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından erken kopuşu ve Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından beklenen heyecandan uzak olacaktır. Ancak her ne kadar da beklenen heyecandan uzak olacak olsa da sonuç olarak ''Dünya'nın sayılı derbilerinden''... Bu yüzden maçtan verim beklememek biraz saçma olacaktır.

Fenerbahçe cephesinde moraller adeta yerlerde. Kaçan şampiyonluk ve ardından elenilen Avrupa arenası takımdaki bayram havasını söndürdü. Hafta arasında da Eskişehirspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında 120 dakikanın sonunda penaltılarla finale kalmıştı Fenerbahçe. Maçta Fenerbahçeli oyuncular 120 dakika mücadele etmişti ve aşırı yorulmuştular. Maçın uzatmalarında çok tartışılan ve hakemin ofsayt verilen Necati'nin pozisyonu belkide 3 kupa hedefinin sonuncu halkasını da yok edecekti. Ama yardımcı hakem Yobo'nun Necati'nin önünde olduğuna karar verip, ofsayt bayrağını kaldırmıştı.



Maç öncesi Fenerbahçe'nin ilk 11'ini kestirmek çok zor gözüküyor. 4-4-2 beklediğim Fenerbahçe'de; Kalede Volkan'ın olacağı kesin, onun dışında Gökhan, Yobo, Kuyt, Mehmet Topal ve Sow garanti oynayacak gözüyle baktığım isimler. Yobo'nun partneri büyük ihtimalle Egemen olacaktır ama son antremanı yarıda bırakması Bekir'i akıllara getiriyor. Olası bir Yobo-Bekir ikilisi Galatasaray adına adeta bulunmaz velinimet olur. Sol bek ise benim görüşüm Aykut Kocaman'ın Hasan Ali'den ziyade Reto Ziegler'e şans vereceği. Orta sahaya bakacak olursak Emre Belözoğlu'nun sakatlıktan çıkıp Eskişehir mücadelesinde forma şansı bulması, bu maçta da oynayacak durumda olduğunu gösteriyor. Mehmet-Emre ikilisi, benim kanaatim ortasaha ikilisini oluşturur, sakatlıktan tam anlamıyla kurtulmayan Meireles ise yedek soyunur. Kuyt ve Caner kanatlarda görev alır ve Sow-Webo ikilisi ileride gol arayan 2 isim olur. Fenerbahçe'de önemli olarak görülen tek isim Baroni.. Ama Emre-Mehmet-Salih-Meireles dörtlüsü kadroda olduğundan Baroni'nin eksikliği hissedilmez. Bir de sezonu kapatan Serdar Kesimal kadroda olmayacak bir diğer isim.

Galatasaray cephesi ise zafer sarhoşu. Geçtiğimiz hafta Sivas'ı 4-2 yenerek, 19. şampiyonluğunu bitime 2 hafta kala garantiledi. Devre arasında yaptığı önemli transferlerin kaymağını güzel bir şekilde yedi. Aslında birçok kesim Galatasaray'ın şampiyonluğunu bu kadar erken beklemiyordu ama Fenerbahçe'nin puan kayıpları, onların rahat bir şekilde şampiyon olmasına vesile oldu.


Fenerbahçe'nin ilk 11'i ne kadar belirsizse, Galatasaray'ın ki de o kadar belli bana göre. Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında sahaya sürmesini beklediğim ilk 11; Muslera - Eboue, Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera - Melo, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Amrabat - Drogba, Burak Yılmaz..

Galatasaray'da ki eksiklere bakacak olursak, kart cezalısı Umut Bulut kadroda yer alamayacak. Onun haricinde uzun süredir forma şansı bulamayan Çağlar bileğinde ki sakatlık yüzünden, Tomas Ujfalusi ise sakatlıktan daha tam olarak çıkamaması ve kondisyon eksiği bulunmasından dolayı kadroda olmayacak isimler. Sneijder'in ise oynayıp oynamayacağı henüz belli değil.



Ezeli rakipler arasındaki her derbi olaylı bitmeye yatkın bir de maçı yöneten isim Cüneyt Çakır ise. Yönettiği her maçta farkını ortaya koyan Cüneyt Çakır, maçın kaderini en çok belirleyecek kişi olacaktır. Son olarak Erzurum'da oynanan Süper Kupa mücadelesinde yaşananlar akıllara gelen ilk olay.

Fatih Terim'in maçı protokol tribününde seyretmesi bekleniyor bu da Fenerbahçe taraftarını kışkırtacak baş faktörlerden birisi. Maçın gidişatına göre saha içindeki oyun çok farklı hal alabilir. İki ekipte de hırçın ve olay yaratmaya çok müsait isimler var sonuç olarak. Olası bir mağlubiyet durumunda Fenerbahçe taraftarının yapacaklarını ise hiç kimse kestiremiyor.

Fenerbahçe'nin kendi evinde Galatasaray'a 14 senedir kaybetmemesi, Galatasaray'ın şampiyon olarak gelip bu makara konusu kırmak istemesi maçı zevkli bir hale getirebilir. Ancak gerek Galatasaray'ın rahat olacağı, gerekse Fenerbahçe'nin hedefsiz ve yorgun olacağından dolayı ben beklentileri karşılayacak bir derbi beklemiyorum. Olmasa da olur havasında olacak maç için düşüncem savunma zaaflarında gelebilecek goller olacaktır. Umarım seyir zevki yüksek olur ''Artık Derbi'' nin..

ARTIK DERBİ

Posted by Unknown

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan