Posted by : Unknown 7 Mart 2013 Perşembe

Güzel Oyun

Fenerbahçe Avrupa maçlarında sergilediği kontrollü oyunun meyvelerini toplamaya devam ediyor. Bugün rakip son dönemlerde Avrupa'da adından söz ettiren, Atletico Madrid ve Napoli gibi takımları yenmiş Viktoria Plzen idi. Maç öncesi karamsar bir hava vardı herkeste. Sebebi ise Plzen'in bir önceki turda Napoli gibi kalbur üstü bir takıma iki maçta 5 gol atıp gol yememesi idi. Bunlara ek olarak karamsarlığın diğer nedenleri ise Plzen'in Avrupa kupalarında kendi evinde oynadığı son 7 maçı kazanması, son 16'ya kalan takımlar arasında en golcü takım olması (16 gol) , ve son dönemlerdeki parlayan oyunu idi.



Fenerbahçe kontrollü oyunun meyvelerini topluyor dedik. Peki bugün kazanmak için ne yaptı Fenerbahçe? Söyleyelim; her şeyden evvel rakibi çok iyi analiz etmiş Aykut Kocaman ve kurmayları, bu konuda bir tebriği hak ediyorlar. Savunma dörtlüsünün maça çok konsantre olduğunu gördük, buna ek kadroda olduğu her maç eleştirilen Selçuk Şahin'in neredeyse sıfır hatayla oynaması, Sow'un ilerideki bireysel becerisi ve hırsı, Gökhan Gönül'ün kendi kanadını hücum anlamında çok iyi kullanması, ve Ziegler'in zaman zaman etkili oluşu. Bu saydıklarımız bugün Fenerbahçe'nin Çek Cumhuriyeti'nden zaferle dönmesini sağlayan başlıca etkenler oldu. 



Gökhan Gönül'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Son maçlardaki istekli oyunu bu maçta da vardı. Hem hücum hemde savunma anlamında Gökhan yine üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Golün oluşumunda da baş rolü oynadı zaten. Umarım böyle devam eder.

Maç sonunda Plzen'in vasat bir takım olduğu yorumlarını gördük. Buna katılmıyorum. Bugün sahada vasat bir Plzen olmasının nedeni tamamen Fenerbahçe'nin oyun anlayışı oldu. Aykut Kocaman'ın maç öncesi planladığı her şey sahaya yansıdı. Hocalar her maçtan önce kafalarında maçı en az 1 kez oynarlar. Bana kalırsa Aykut Kocaman kafasında oynadığı maçın aynısını bugün Plzen deplasmanında sahaya yansıttı. Rakibin etkili ayaklarını durdurması, orta sahadaki tatlı sert oyun, savunma hattının pür dikkat oluşu Plzen'in Fenerbahçe kalesinde etkinliğini en aza indirdi. Maç boyunca 1 tehlikeli pozisyona girebildi ev sahibi takım. O da kaleci Volkan'ın bir anlık boşluğunu gelmiş olacak ki, Selçuk Şahin'e attığı mantıksız pas sonucu kazanılan topla yaratılan tehlike oldu. Onun haricinde ev sahibi ekip Fenerbahçe kalesine gelemedi. 



Fenerbahçe için bu tur artık %70 bitmiş durumda. Kadıköy'de oynanacak rövanş maçında da bugün izlediğimizden farklı bir oyun izleyeceğimizi sanmıyorum. Yine sabırlı, kontrollü bir Fenerbahçe olacaktır sahaya. Plzen'in gol bulma zorunluluğunu avantaja çevirip skora gitmesini bileceklerdir. Ve bu kontrollü oyun aynı ciddiyette devam ederse Fenerbahçe için Amsterdam hayal değil. Tabi bütün bunların yanında kura şansı da önemli bir faktör.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan