Posted by : Unknown 6 Mart 2013 Çarşamba


Kocaman Bir Umut Devam Ediyor

Aykut Kocaman..Belki de bu ülkenin en çok eleştirilen insanı..Neden? Olan puan kayıpları..Haklılar da bir yandan.Bende yeri geldi çok fazla eleştirdim hocayı.Ama olaya şu yönden de bakmak lazım: Aykut Kocaman Fenerbahçe ye geldiğinden beri tam anlamıyla hangi sezon sadece futbol düşündü? Hangi sezon sadece takımı ve oyuncularıyla ilgilenebildi? Hep dış etkenler bunlara engel oldu.Futbolu geçen sene ve bu seneye göre daha fazla düşündüğü 10/11 sezonunda hocanın neler yapabileceğini gördük hepimiz.Tam umudumuz bitmişken o sezonda son maçta Sivas da Kocaman bir umut gerçeğe dönüştü.Yine dönüşmemesi için ben pek sebep göremiyorum.Kadro kalitesi olarak iki sene öncesine yakın hatta neredeyse eşdeğer bir kadro var.Yine o sezon olduğu gibi bu adam sadece futbol düşünürse dış etkilerle uğraşmazsa bu takım bu senede şampiyon olacaktır.


Eleştirilerin diğer bir odak noktası da korkak oyun.Evet takım bazı maçlarda korkak oynuyor.Ama bunu hocanın oyun stratejisi olarak kabul etmek büyük haksızlık.Zira yine iki sene öncesine dönelim.Özellikle de ligin ikinci yarısına.Her maçta rakibini boğan,sayısız pozisyona giren bir Fenerbahçe izlemedik mi hepimiz? Ee o zaman hocanın korkak oyun stratejisi neredeydi? Olaya bu yönden bakmak lazım bence.


Bu sezona bakacak olursak eğer,yine kötü başlayan bir Fenerbahçe vardı.Ardından tam oyun anlamda kendi toparlamış,muhteşem bir kasım ayı geçirmişti takım.Umutlanmıştık hepimiz.Artık sadece futbol konuşuyoruz diye.Ve ardından yine olaylar.Hangi olaylar mı? Eskişehir deplasmanında Caner in gördüğü saçma sapan kırmızı kart.Kayseri de otobüsün taşlanması.Göztepe maçından önce otobüsün taşlanması.Böyle bir ortamda bu takımın hocası ne kadar futbola odaklanabilir? Veya o takımın oyuncularını ne kadar saha içine motive edebilir? O takımda Kuyt,Moussa,Meireles gibi dünya çapında oyuncular var.Maçlardan önce böyle bir ortam gördüklerinde o adamları tekrar saha içine nasıl döndürebileceksiniz? 

Bazı işler dışarıdan bakıldığında kolay gibi geliyor.Şunu şöyle yap bunu böyle yap diyoruz.Bunu bende çok söylüyorum.Ama oturup düşündüğünüz zaman bazı şeyleri daha iyi idrak edebiliyorsunuz.Ve her şeye olumsuz yanından bakmayın.O niye böyle bu niye böyle muhabbetlerine en azından sezon sonuna kadar ara verin.Ve bu klibi iyi izleyin..





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan