Posted by : Unknown 1 Mart 2013 Cuma



Futbol farklı yerden, farklı inançtan, farklı ırktan herkesin buluştuğu ortak noktadır. Hele bir de gönül verdiğin  takımın maçlarına gidip tribünlerin de yer alıyorsan, o zaman hayat senin için çok güzel. Tıpkı Fas'lı kardeşlerimiz gibi. Onlar Fas'ın en köklü ve en meşhur olan takımı Raja Casa Athletic of Casablanca (RCA)' nın taraftar topluluğu olan ''La Banda Magansita'' nın üyeleri. Bu videoyu ne zaman izlesem, her tribün peşinde koşan insan gibi ben de bi' anlık onların arasında olmak istiyorum.


Araların da ki samimiyet izlediğimiz gibi çok tatlı ve çok hoş. Ritimli söyleyişleri de cabası. Alkış ritimlerine hep birlikte uymaları bir an da seslerini yükseltip bir anda da düşürüşleri tamamen profesyonellik göstergesi. Meşale ise her tribün gibi Fas'lı kardeşlerimiz için de vazgeçilmez olarak gözüküyor :) O meşalenin yakılmasından sonra hepsi daha bir kenetlenerek daha bir içten söylemeye başlıyorlar besteyi.

''Drapowat o Lmdola'' bestesinin ritim müziğinin üstüne ''Sensiz hayat bir işkence'' bestesi uyarlandı Fenerbahçeli tribün emekçileri tarafından. Fenerbahçe tribünlerinde de yeni ritmiyle o beste çok kısa süre de patlar ve üne kavuşur.


İnternet üzerinde ''La Banda Magansita'' hakkında gerek Türkçe gerekse İngilizce kaynak ve bilgi bulamadığımdan, onlar hakkında bilgi veremiyorum. Sadece internet sitelerin de bir arkadaşımın çevirisiyle, dikkatimi çeken ''Ne grup ne ultras, la banda bir taraftar topluluğudur. Tek amaçları takımlarını desteklemektir, sadece takımlarını desteklemek. Hiçbir masraf, hiçbir ürün, hiçbir koreo, hiçbir pankart olmayacak. Sadece kulübümüze olan aşkımız herşeyden üstündür.  Bize katılmak mı istiyorsunuz? Raja Formanızla gelin ve en önemlisi "keyfinizi" unutmayın!'' yazısı oldu. Kendi çıkarlarını hiç düşünmeyen sadece RJA çıkarları uğruna varolan topluluk. Bu bilgiyle 7 den 70 e, ülkelerinde ki zengin-fakir ayırt etmeksizin herkesin aralarında olduğunu ve herkesi beklediklerini söylüyorlar.

Takımı uğruna canını verebilecek herkese saygımız sonsuzdur. Allah tribün emekçilerinden razı olsun.

Resmi İnternet Sayfaları: http://labandamaganista.com
Resmi Facebook Sayfaları: https://www.facebook.com/LaBandaMaganiste

İşte o meşhur besteleri ''Drapowat o Lmdola'' ;


Dalé et Dalé Dalé Et Dalé dalé Dalé youla .. 
Dalé Et Dalé Dalé La Banda raha Mehboula 
Fidéle ou Yesra li Yesra , Dir
ou Balkum Rahna Jayine
Nawyine Toujours 3la Lguéra , W Nsorna Rab l3almamine
Zadmine Wahed Ma Yhabasna , Rja3nalikum Ou B Hayte Jdide
Hakmine Ou Hada 7alna , Flvirage Ou Ndirou l3ide ..



Çeviri için https://twitter.com/DeSouzAyse 'ye teşekkürler.

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. Başkan bunun türkçeye çevirisi varmı türkçe sini istiyorum bende gaziantepspor tribünlerindenim "sensiz hayat bir işkence" diyince bu bestenin tam bizi anlattığını hissettim biliyosundur bizim takımda battı kapanmayla yüz yüze bu besteyide sürekli severek dinliyorum mp3 indirdim türkçe sini bekliyorum

    YanıtlaSil

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan