Posted by : Unknown 7 Mart 2013 Perşembe

Selim Ay 

Selim Ay 1991 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Futbola Kepezspor'un alt yapısında başlayan Selim 2008 / 2009 sezonunda Konyaspor'un alt yapısına geldi.



Aslında Selim'in ismini hepimiz geçen sezon duyduk. Konyaspor'a verilen transfer yasağının ardından camia gençlere yönelmiş ve Selim gibi birçok arkadaşı da A takımda kendine yer bulmuştu. Dönemin hocası Osman Özdemir yönetiminde hemen hemen her maç görev alan Selim bulduğu forma şansını çok iyi değerlendirdi o dönem. O sene Konyaspor süper lige çıkamasa da Bank Asya 1. Lig'in en az gol yiyen takımı olmuş (25 gol), istatistiklere bakıldığında genç Selim ligin en verimli savunmacısı olmuştu.



Stoper mevkisinde oynayan bir oyuncuya göre ayağı çok düzgün olan Selim -bunun nedeni kariyerine forvet olarak başlaması- geçen sene Konyaspor'a büyük katkılar sağladı dedik. Tabii bunda partneri Erdinç Yavuz'un da büyük katkısı var. Trabzonspor gibi bir takımda yıllarca forma giymiş, milli takım tecrübesi olan Erdinç, Selim'in gelişiminde de ona yardımcı olan insanlardan oldu. Genç bir oyuncuya göre sırıtan hatalar yapmayan, tecrübeli bir savunmacı edasında oyununu oynayan Selim gelişime açık olduğunu o senede gösterdi. Ve sezon sonu geldiğinde başta Beşiktaş olmak üzere süper ligden birçok takımla ismi anılmaya başlandı.



Bu sezona Konyaspor Hüsnü Özkara yönetiminde başladı. Geçen sezonun iskeleti bozuldu ve takım lige istediği başlangıcı yapamadı. Ardından hoca değişikliğine giden Konyaspor'da koltuğa Uğur Tütüneker geldi. Uğur hocanın gelmesi ile birlikte Selim 2 sene evvel olduğu gibi yine savunmanın bel kemiği ve atakları başlatan adam oldu. 



Futbolu yakından takip edenler Selim'i sadece Konyaspor'dan değil milli takımdan da tanıyabilir. Geçtiğimiz haziran ayında Ümit Milli Takım'ın Macaristan ile oynadığı 2013 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı kadrosunda kendine yer bulmuştu Selim. Eğer kariyerine aynı ciddiyette ve profesyonellikte devam ederse birkaç seneye kalmaz Selim'in ismini daha çok duyacağımızdan eminim.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan