Posted by : Unknown 8 Mart 2013 Cuma

Yeni Bir Başlangıç

Fenerbahçe'nin pazar günkü rakibi son haftalarda çıkışta olan Bursaspor.



Önce Bursaspor'dan başlayalım. Konu ekip eksikler konusunda biraz sıkıntılı. Hafta başında Basser ve Pinto'nun sakatlık haberleri gelmişti. Son olarak Serdar Aziz ve Ferhat Kiraz'ın da pazar günü bu önemli maçta forma giyemeyeceği açıklandı. Kağıt üzerinde çok önemli eksikler gibi dursa da sahaya ne kadar yansır onu pazar günü göreceğiz. 



Konuk ekip adına olumlu noktalara bakacak olursak eğer Hikmet Karaman'ın gelişi ile Batalla'nın yükselen grafiğini herhalde ilk sıraya yazarız. Oynanan tempolu oyunun baş mimarı Arjantinli. Bursaspor adına pazar günü yine kilit rol oynayacak ve takımın saha içi lideri olacak. Bursaspor'da diğer dikkat edilmesi gereken oyuncu ise Belluschi olacak. Oyun anlayışı ve ayağının çok düzgün oluşu Bursaspor adına bir diğer avantaj. Devre arası takıma katılan Edu'nun da takıma güzel bir dinamizm kattığı ortada. Yükselen performansını pazar günüde göstermesi olası. 



Şimdi de maça Fenerbahçe açısından bakalım. Ev sahibi ekip hafta içi Plzen deplasmanında güzel oyunuyla 1-0 kazandı. Takımda derbi sonrası bozulan moraller Plzen galibiyeti ile bir nebze olsun düzeldi. Son dönemdeki oyuna bakacak olursak Fenerbahçe Kadıköy'de yine favori olarak sahaya çıkacak. 


Zorlu maç öncesinde Fenerbahçe'de tek eksik Pierre Webo. Kamerunlu oyuncu Plzen karşısında yaşadığı sakatlık sonrası pazar günü sahada olamayacak. Peki Webo'nun yokluğu Fenerbahçe'nin oturdu denilen kadrosunu nasıl etkileyecek? Kendime göre yorumlayayım. Alternatifi bol olan bir kadrosu var Fenerbahçe'nin. Webo yerine Semih ileride başlayabilir, veya Sow merkeze çekilip Caner solda başlayabilir. Bir diğer alternatif ise Kuyt'ın merkeze çekilip -ki bu bölgede harika işler yapar- Krasic veya Mehmet Topuz ikilisinden birisi sağda başlayabilir. Yani alternatifler çok fazla. 



Fenerbahçe pazar günü yine sabırlı oyununu oynayacaktır. Ev sahibi olmanın verdiği avantajı sonuna kadar kullanacaktır. Ayağa paslarla, kontrollü oynayarak -perşembe günü olduğu gibi- eninde sonunda gol veya goller bulacaktır. Bu hafta kazanmanın diğer artısı da lider Galatasaray'ın yine puan kaybetmesi sonucu puan farkını 4'e indirme fırsatı. Fenerbahçe bu sene bu fırsatları her seferinde elinin tersiyle itti. 7-8 hafta verilen ikramları kabul etmedi. Lakin ligin bitimine az bir süre kala bunu değerlendirmesi şart. Oyuncularda bunun farkındadır. Zira Bursaspor'un bu eksikleri, Fenerbahçe'nin son haftalardaki güzel oyunu ve Galatasaray'ın yine puan kaybı yaşadığı bir haftada Fenerbahçe yine kazanamazsa bir izahı olacağını düşünmüyorum. 

Yazının başlığında yazdığım gibi bu maç Fenerbahçe için yeni bir başlangıç olacak. Galip gelinmesi durumunda geçen hafta sönen umutlar bu hafta yeniden yeşerecek ve takım yine şampiyonluk adayları arasına girecek. Eğer futbolcular inanmışlarsa pazar günü sahada inanılmaz bir Fenerbahçe olacaktır. Benim düşüncem bu yönde. Fenerbahçe pazar günü taraftarını memnun eden bir galibiyet alacaktır. 




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan