Posted by : Unknown 6 Mart 2013 Çarşamba



Ilk önce oyuncularla ile yasadigi sorunlara deginecegim. 3 yilda sorun yasadigi yasadigi oyuncular : Alex De Souza, Andre Santos, Emre Belozoglu, Miroslav Stoch, Sezer Oztürk, Milos Krasic.

Bir Teknik direktörün 3 sene de bu kadar fazla oyuncuyla sorun yasamasi dogal mi? Kendi oyunculariyla sorun yasayan bir Teknik Direktörün oldugu yerde huzur olabilir mi?

Olmadigini da net görüyoruz. Aykut Kocaman döneminde takim içinde sayisizca kavga ve tartisma olmustur. Buna en son örnekler ise Egemen - Gökhan Gönül ve Orhan Sam - Emre Belözoglu tartismalaridir. Takim da huzur olsa emin olun ki böyle tartismalar sıkca yasanmazdi.Bu yasanan sorunlarin da son bulacagini sanmiyorum.

Aykut Kocaman'in bazi takintilari oldugu orta da. Nedense illa ki bir oyuncuyla sorun yasamasi gerekiyor.
Yasadigi en buyuk sorun ise Alex ileydi. Geldigi ilk günden beri Alex'i istemedigini net olarak belli ediyordu. Ama sunu unutmasin ki Aykut Kocaman döneminde kazanilan 2 kupa da en büyuk pay Alex'indi. Lig Sampiyonu oldugumuzda 28 gol ve 15 asistlik inanilmaz bir katki vererek sampiyonlugun mimarcisiydi. Kazanilan Turkiye kupasinda da katkisi çok büyüktü. Final macinda ki performansi bile bunu gosteriyordu. Bursa macinda 1 gol 3 asistlik harika bir performansa imzasini atmisti.

2 Yilda Alex sayesinde 2 kupa kazanan adam, Bu senenin basinda istedigini gerceklestirdi ve Alex'i takimdan gönderdi.

Isin teknik, taktik, oyun kismina gecelim simdi de.

Geldiginden beri Alex'siz sistem ve 10 numarasiz bir sistem diyip duruyordu. Alex gitti oynadigimiz sisteme bakiyoruz 10 numarali sistem yine de. 10 numara da oynayan isim ise Cristian Baroni.

Yillardir 10 numarasiz sistem diyip duran bir kisi neden hala ayni sisteme devam ediyor? Bu bile tek amacinin ne oldugunu belli etmiyor mu?

3 yildir bu takima sistem oturtamayan bir Teknik Direktör basarili midir? Degildir tabiki de Aykut Kocaman'in oldugu 3 yilda takimin ilerlemesi lazimken geriye gittik. Ve Aykut Kocaman doneminde harcanan transfer butcesi 90 milyon euro'ya yakin. Bu kadar harcamaya ragmen bir sistem oturtamadi..

Tarihimizin en iyi kadrosu bu sene ki kadrodur. Ama gelin görün ki bu sene aldigimiz puan 24 macta 40 puan.  Oynadigimiz oyunu söylemeye gerek de yok. Bu kadroyla bu kadar rezalet gitmeyi sadece Aykut Kocaman basarirdi herhalde.
Kaybedilen puanlarda ise Aykut Kocaman'in hatalarinin çok yüksek oldugu asikar. Cikardigi ilk 11'ler, mac icinde yaptigi sacma degisiklikler bu kadar puan kaybina neden oldu.

Gol attigimiz an takimi geriye çekmesi kabul edilemez birsey zaten. Biz Fenerbahce'yiz ama gel gör ki Aykut Kocaman bizi Ankaraspor olarak görüyor galiba. Yillardir göze hos gelen bir futbol oynuyorduk ama Aykut Kocaman geldiginden beri Korkak Bir Oyun sergiliyoruz. Ligin en kötu takimlarina karsi bile gol attiktan sonra geriye çekilip baski yiyoruz.

Evet, Aykut Kocaman'in oynatmak istedigi futbol bu olabilir ama taraftarin görmek istedigi oyun bu degil.

Bir de Aykut Kocaman'in son yaptigi Krasic icin aciklamasi hakkinda bir kac birsey soyleyeyim. Aykut Kocaman, Krasic sisteme uymuyor diye açiklama yapti. Soralim o zaman. Krasic'i neden aldirdin o zaman? Gercek sag kanat oyuncusu Krasic sisteme uymuyor da mevkisi Forvet olan Kuyt neden sag kanatta oynuyor? Resmen yaptigi açiklamalarla çelisiyor. Sisteme uymuyorsa almayacaktin. Aldin ve adami oynatmiyordu ve klube 7-8 milyon euroluk kazik atmis oluyorsun.

Ve Son Olarak, Aykut Kocaman burasi Istanbulspor, Konyaspor ve Ankaraspor'a benzemez. TURKIYE'NIN EN BUYUK TAKIMININ BASINDA OLDUGUNU HATIRLATALIM SANA. BURASI FENERBAHCE



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan