Posted by : Unknown 6 Mart 2013 Çarşamba

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlamıştı Fenerbahçe. Ama işler pek de istenildiği gibi gitmedi. 24 hafta da sadece 40 puan topladı. Beklentilerin çok fazla altında kaldı Sarı-Lacivert'li ekip. Gelecek 2 maç onlar için sezonun tamam ya da devam maçları olacaktır. Şimdi o 2 maçı liderin maçları ve durumu ile göze alıp karşılaştırmasını yapalım ve düğümün ne durum da olduğunu tartışalım.



25. haftaya giriyoruz, geri de sadece 10 hafta kaldı ve lider Galatasaray'la Fenerbahçe'nin arasında ki puan farkı 7. Evet yanlış değil YEDİ. Şampiyonluğa oynayan bir takımın hele ki ligin bitimine sadece 10 hafta kalmışken liderle arasında 7 puan fark varsa işler çok ama çok zora girmiştir demektir. Bir de lider Galatasaray'ın kadrosunda dünyaca ünlü Drogba ve Sneijder varsa. Ama futbolun cilvesi vardır, olası bir sakatlık veya formsuzluk durumunda neyin ne olacağı belli olmaz.



Fenerbahçe'nin kalan 10 maçının 5'i Kadıköy'de oynanacak. Bu pazar günü Bursaspor'u ağırlayacaklar. Bu sezon Bursaspor ile oynanacak 4. maç olacak bu. Diğer 3 maçı da stat da izleme şansı bulmuştum. Bursa'da oynanan lig maçı berabere bitmişti. Kupa maçın da ise Fenerbahçe çok zorlanmıştı ve son yarım saatte yaptığı oyuncu değişiklikleriyle sahadan galip ayrılmıştı. Kadıköy'de ki kupa maçında da tüm maç tek kale oynayıp rahat bir şekilde galip gelmişti. Bu maçta ise varını yoğunu ortaya koyacaktır Fenerbahçe. Puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbaçe'nin, 2 önemli oyuncusu olmayacak Bursa'dan 3 puanı alacağını düşünmekteyim. Lider Galatasaray ise cuma günü Gençlerbirliği'ni ağırlayacak. Hafta içi Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak olan Galatasaray'da Fatih Terim cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünlerden takip edecek. Her ne kadar aklı Avrupa'da olacak liderin kendi evinde puan kaybına izin vermeyeceğini düşünüyorum aksi durum da lig çorbaya dönebilir.

Gelecek hafta ise zorlu Antalya deplasmanına gidecek Sarı-Lacivert'li ekip. O maç kırılma maçı olacaktır Fenerbahçe açısından. Fenerbahçe Antalya maçını oynayacağı hafta lider Galatasaray zorlu Kayserispor maçına çıkacak. Aşırı formda olan Kayseri'nin liderden puan alacağını düşünecek olursak, Fenerbahçe bir anda şampiyonluk yarışına tekrardan dahil olabilir. Bu sürecin en belirleyici aşaması ise hiç şüphesiz Galatasaray'ın Avrupa macerasının durumu. Gözünü Şampiyonlar Ligi'nde yukarılara dikmiş olan lider, olası bir tur zaferinde ligi 2. plana atabilir. Böyle bir şey olacak olursa Fenerbahçe'nin lig macerası sürebilir tabi ki Mehmet Özdilek'in talebelerinin mağlup olacağını düşünürsek.




Beşiktaş'ı hesaba hiç katmadım çünkü onların bu sezon şampiyon olmaları tamamen sürpriz olur. Bu sürprizin gerçekleşeceğine inanmıyorum.

2012-2013 sezonunun şampiyonu çoğu kişiye göre belli oldu ama ben biraz da olsa olaya mantık çerçevesin de baktığım için bu yazıyı yazdım. Bu çokluğun ben durum değerlendirmesi yapmadan böyle düşündüğü fikrindeyim. Bu yazıyı da onlar için yazdım. Görüldüğü gibi neyin ne olacağı hala belli değil. Bir de 33. hafta Galatasaray Kadıköy'e gelecek. Çok kritik geçecek 2 haftanın ardından sonra ya kilit kırılır ya da işler iyice sarpa sarar. Futbolda neyin ne olacağı 90. dakikaya kadar belli olmaz, ''top yuvarlaktır''.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan