Posted by : Unknown 11 Mart 2013 Pazartesi

DAHA BİTMEDİ !

Fenerbahçe sezonun en önemli maçlarından birisinde evinde Bursaspor'u 4-1 gibi net bir skorla yenmesini bildi. Güzel oyun, taraftar desteği ve oyuncuların oynadıkları oyundan zevk almasının bir eseri bu skor. Ve tabi ki Aykut Kocaman'ın.

Fenerbahçe'de kronikleşen bir hastalık haline gelen ilk golü yeme hastalığı bu maçta da baş gösterdi. Neyse ki cevap çok gecikmedi. Eğer Bursaspor oyunu 10-15 dk daha tutabilseydi Fenerbahçe'nin işi çok daha zora girebilirdi.

Oyun anlamında yine ne yaptığını bilen ve kontrollü bir Fenerbahçe izledik. Son dönemlerde zaten takımın karakteri oldu bu oyun tarzı. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Fenerbahçe artık kontrollü oynuyor.

Saha içine bakacak olursak, Emre çıkmadan yine takımı öne iten bir güç oldu. Attığı gol ve Kuyt'a verdiği akıl dolu pas ile taraftarlara ''keşke çıkmasaydı'' dedirtti. Ve Emre çıktıktan sonra -25. ile 45. dakikalar arasında- Fenerbahçe kaleye gidemedi. Emre'nin sahadayken oynadığı oyunu, aldığı sorumluluğu birisinin alması lazımdı. Ve ikinci yarıda son dönemlerde bir kesim tarafından eleştirilen Raul Meireles sahneye çıktı. Takımı öne taşıyan, orta sahada çabalayan oyuncu profiline büründü. Adete istediğinde neler yapabileceğini gösterdi. Diğer bir kilit nokta ise Mehmet Topal oldu. Oyuna girdikten sonra ''kesici'' görevini muhteşem bir şekilde gerçekleştirdi. Zaten o girdikten sonra Bursaspor orta sahasının en etkili adamı olan Batalla'nın etkinliği biraz daha azaldı. Gökhan'ın yerine forma şansı bulan Mehmet Topuz da sağ bekte güven vererek, ''Gökhan yoksa ben varım'' dedi hocasına. Stoper bölgesinde görev yapan Bekir İrtegün ise birkaç pozisyon haricinde hatasız oynadı. İleri çıkışlardaki cesurluğu ile yine dikkat çekti. Hasan Ali kaldırım da Ziegler'e ve hocası Aykut Kocaman'a bir mesaj gönderdi. Bu takımda sol bek mevkisinde bende varım der gibiydi. İleride Sow ve Kuyt'ın enerjisi ise yine taktire şayandı. Maçın en etkisiz ismi ise Semih Şentürk oldu. Fizik olarak bitik bir görüntü sergileyen Semih adeta Fenerbahçe'de ki süresinin dolduğunu gösterir gibi oynadı.



Bir parantez de Aykut Kocaman'a açmak lazım. Hoca büyük bir tebriği hak ediyor. 4 günde 2 zorlu karşılaşma ve 2 net skor. Fizik olarak dimdik ayakta duran ve maç boyu toplam 114.1 km koşan bir takım vardı. Tebrikler Aykut Kocaman ve ekibine.

Bu galibiyet ile Fenerbahçe lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e indirirken oynadığı muhteşem futbolla rakiplerini tedirgin etti. Ve 1 hafta önce biten umutları tekrar yeşertti. Belki de taraftar bu yüzden hocalarına ''Kocaman Umutlarımızın Sahibisin'' diyordur, kim bilir?


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan