Posted by : Unknown 6 Mart 2013 Çarşamba



Yazimiza Salih Ucan'i tanitarak baslayalim. Salih Uçan Marmaris Mugla dogumlu. Dogum Tarihi : 6 Ocak 1994.

Futbola Marmaris Belediyespor altyapısında başladı orada gosterdigi oyun iyi olunca 2008 yilinda Bucaspor Alt Yapisina transfer oldu. Bucaspor Alt Yapisinda da basarili olunca 2010 yilinda A takima cikartildi.Ve o sene Profosyenel sözlesme imzaladi.

Kariyerinde ki ilk resmi maci ise Fenerbahce'ye karsi olmustur. Türkiye Kupasi macinda 4 dk oynama firsati buldu. 2010-2011 sezonunda sadece 2 macta görev aldi. Ikisi de Türkiye Kupasi maclarinda.

2011-2012 yilinda ise A takimda sürekli oynamaya basladi. O sezon toplamda 25 maça çikti. 1 gol ve 3 asistlik katki verdi. Oynadigi futbolla birçok Süper Lig klübünün listesine girmisti. Ama Salih Uçan tercihini Fenerbahçe'den yana kullandi. Fenerbahce Salih Uçan için Bucaspor'a 1.5 milyon Euro + Okan Alkan'i verdi.

Salih Uçan Fenerbahçe'de ki ilk resmi maçina ise Kadikoy'de ki Antalya maçinda çikmistir. Ilk kez Pendikspor'a karsi ilk 11 baslamistir. Fenerbahçe'de bu sene toplamda 15 mac görev aldi genç oyuncu. 15 macta 1 asisti bulunuyor.

Oynadigi Futbolla bütun herkesin begenisini kazanan genc oyuncu, Kendisine ornek gördügu ismin ise Sergio Busquets oldugunu acikladi.

OZELLIKLERI 

Salih Uçan'in en belirgin özellikleri bir ise Defansif ön libero da olmasi gereken sertlik ve agresiflik, pozisyon alma ve oyun zekasının oldukça yüksek olması. Oyun zekasinin yaninda tekniginin mükemmel oldugunu da söylemek gerekir. Attigi klas çalimlar, verdigi klas paslar ile simdiden Fenerbahce taraftarlarinin begenisi kazandi.

O ne kadar kendisini Busquets'e benzetse de bana göre tam bir Fellaini tipinde bir orta saha. Bir defansif ön liberoya gore çok teknik. Ofansif meziyetleri de çok iyi.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan