Posted by : Unknown 4 Mart 2013 Pazartesi

Oyuncu Performansları

Volkan Demirel: Yıllardır Fenerbahçe'nin en güvendiği isimlerin başında geliyor kaleci Volkan. Önünde oynayan 4'lü savunma hattına hep güven verdi şimdiye kadar. Fakat bu sezon için aynı şeyleri söylemek zor. Sezon başında Galatasaray ile oynanan Süper Kupa finalinde sakatlanan deneyimli file bekçisi ameliyat olmayı reddetmiş ve fedakarlık yaparak kalesindeki yerini almıştı. Fakat günler, haftalar, aylar geçtikçe Volkan'da bir düşüştür başladı. Fiziksel olarak da eski günlerinden uzaklaştı. Omzundaki sakatlık nedeniyle çoğu topa çekinerek müdahale etmeye çalıştı, bir çoğunda da golü kalesinde gördü. Yani tek cümle ile fedakarlık yapayım derken aslında takımına zarar vermeye başladı.



Hasan Ali Kaldırım: Sezon başında Kayserispor'dan transfer edildi.Ziegler'in boşluğunu doldurmak adına.Geldiği gün herkes sol kanadın Gökhan'ı olur yorumları yapıyordu.Halen de bu yorumlar devam ediyor.Verdiği katkı yadsınamaz.Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile herkesi kendine hayran bıraktı.Çoğu taraftarın bir bek olarak hayalini kurduğu adam olmasa da Hasan Fenerbahçe adına çok önemli bir oyuncu.Kötü oyuncu demek haksızlık,zira iyi oyuncu en istikrarlı oyuncudur diye bir söz var.Hasan'da son derece istikrarlı ve iyi bir futbolcu.Uzun yıllar hizmet edecektir.



Reto Ziegler: Geçen sezondan tanıyoruz Reto'yu. Mücadeleci bir oyuncu. Hasan'a alternatif olarak gelse de son dönemde Hasan'ı kulübeye gönderdi. Şahsi görüşüm bazı maçlarda gözüm arıyor Reto'yu, fakat genel anlamda bakarsak Hasan Reto'dan daha iyi bir bek. Reto ise muhteşem bir alternatif. Bunun nedeni ise fizik olarak kötü durumda olması. Lokomotif'den çok kötü geldi. Ve fizik olarak bekleneni veremiyor. Bu nedenle Hasan'a alternatif olması takıma adına daha olumlu olacaktır.



Egemen Korkmaz: Geçen sezon Beşiktaş'da muhteşem bir yıl geçirdi. Her ne kadar ayağı kötü olsa da müdafaa olarak ülkenin en iyi yerli stoperi diyebiliriz. Lakin iş oyun kurmaya gelince Egemen'den bir şey beklemek saçma oluyor. Savunması ne kadar iyiyse oyun kuruşu, top dağıtışı da bir o kadar kötü. Yanında iyi ayaklı bir stoper olursa Egemen rahatlıkla iş yapar bu takımda.



Bekir İrtegün: Bekir'e hep ön yargım vardı.Halen de var.Benim futbol anlayışıma göre Bekir Fenerbahçe'nin stoperi olacak bir kapasitede değil.Eleştiri değil bu,performansına dayanarak söylediğim bir cümle.Zaman zaman çok kritik hamleleri de olsa bazen kendine aşırı güveni başına çok iş açıyor.Ve bunun değişmesi için çaba da göstermiyor.Ondaki tek gelişme fiziksel.Oyun mantığı olarak aynı.Ve bu mantık devam ettikçe Bekir asla Fenerbahçe'nin stoperi olamaz.



Joseph Yobo: Yobo'nun Fenerbahçe macerası 2 sene önce başladı.İlk geldiği sezon Lugano ile inanılmaz bir savunma hattı oluşturan Nijeryalı bu sezon bir hayli düşüşte.Gerek fiziksel gerekse kafa olarak pek futbolla ilgilenmiyor.Şüphesiz o kötü olduğunda Fenerbahçe daha da zorlanıyor.Oyuncu profili olarak ilk hamleleri inanılmaz ve yerinde yapan bir oyuncu Yobo.Belki de ülkenin en iyisi.Fakat dediğim gibi eski günlerinden uzak.Umarım kısa zamanda toparlar.



Gökhan Gönül: Gökhan yine bildiğimiz Gökhan. Koşan, yorulan, mücadele eden, sahaya karakter koyan bir oyuncu. Ve şüphesiz ki takımın en iyilerinden. Onun hakkında söylenecek pek fazla söz yok.



Raul Meireles: Sezon başı kanayan yara olan orta sahaya transfer edildi.Toplam maliyeti 20 milyon EURO civarında.Fakat bunu henüz sahaya yansıtamadı.Yani 20 milyonluk bir fark yaratamadı. Her geçen gün dahada alışarak ve üstüne koyarak gitmesi gerekirken, o dahada geriye gidiyor ve kafa olarak kesinlikle burada değil. Hocanın kesinlikle bir görüşme yapıp Raul'u tekrar motive etmesi şart. Yoksa işimiz çok zor.



Cristian Baroni: İstikrarsız kelimesi onu anlatmaya yetiyor aslında. Canı isteyince oynayan canı istemeyince oynamayan bir adam Cris. Yorumcu Ali Ece'nin de dediği gibi; bir maç 10 üzerinden 8-9 ile oynuyor diğer 4-5 maç 10 üzerinden 5-6 ile oynuyor. Dün oynanan Beşiktaş derbisinde oyundan çıkarken ki tavrı da zaten Cris'i anlatıyor. Gamsız,umursamaz bir oyuncu. Umarım o da bir an önce kendine gelir.



Emre Belözoğlu: Devre arası transfer döneminde yuvasına tekrar döndü. Taraftar onu o da bu taraftarı çok özlemişti. Onu da tek kelime ile anlatmak gerekirse ruh diyebiliriz. Takıma kattığı hava,getirdiği fiziksel direnç ile kesinlikle farkını ortaya koydu. Ve Fenerbahçe'nin bu aralar düzelen futbolunun baş aktörü.



Mehmet Topal: Yerli olarak en iyi top kesicilerden. Nokta transferlerden oldu diyebiliriz. Zaman zaman form düşüklüğü yaşadığı da oldu. Fakat onun form düşüklüğünün sebebi aslında takımın form düşüklüğü oldu. Yani Mehmet tam bir takım oyuncusudur. Sistemin parçasıdır. Takım iyiyse Mehmet de iyidir,takım kötüyse oda kötüdür. Kıymetinin bilinmesi gereken oyunculardan bence.



Caner Erkin: Caner benim hayatımda gördüğüm en yetenekli ve en hırslı oyunculardan. Fakat bunlara paralel olarak yine hayatımda gördüğüm en aptal oyunculardan. Bazen şahsi oyunu, bazen rakiple uğraşması, bazen de hakemlere oynaması. Caner bunları yapmak yerine sadece oyununa odaklansa Fenerbahçe'de efsane kanat oyuncularından bile olabilir.



Sezer Öztürk: Fenerbahçe taraftarının en çok sahada görmek istediği oyunculardan Sezer. Büyük umutlarla gelen fakat bir türlü beklenene seviyeye gelemeyen bir oyuncu. Bu sezon istediği şansları buldu aslında. Çok da iyi değerlendirdi, fakat yaşadığı talihsiz sakatlık ne yazık ki onu yeniden kadro dışına itti.Ne zaman toparlar bilemem.



Mehmet Topuz: Şampiyon olunan 2010 / 2011 sezonunun istikrarlı yıldızı. Geldiği günden beri enerjisi, fizik gücü ile fark yaratan bir oyuncu. Fakat bu sezon onunda üstünde ölü toprağı var desek yeridir. İstenilen ve beklenen seviyeye bir türlü kavuşamadı. Bu saatten sonra da ulaşacağını düşünmediğim bir oyuncu.



Milos Krasic: Şahsi olarak büyük umudum olan bir oyuncuydu. Çok şeyler beklediğim,forma girerse ligi omzuna alır götürür dediğim bir oyuncuydu. Fakat hevesim kursağımda kaldı. Spartak maçında yaşadığı sakatlık ile düşüşü başladı Krasic'in, ve o günden sonra pek şans bulamadı. Bulsa da etkili bir oyun sergileyemedi. En son şans bulduğu 1461 Trabzon karşısında oyunu umut verse de Krasic halen beklediğim Krasic değil. Umarım gelecek sezon bambaşka bir Krasic izleriz.



Miroslav Stoch: Stoch'u ilk geldiği günden beri beğenmiyorum. Taraftarın gözünde çok büyüttüğü bir isim. Jeneriklik golleri haricinde takıma pek katkısı olmayan, tam anlamıyla Fenerbahçe'nin şu oyun sisteminde iş yapmayacak bir oyuncu. Yani olmazsa olmaz değil. Olursa iyi bir alternatif olur, olmazsa aranmaz. Caner'in olduğu takımda Stoch'a şans vermek biraz acımasızca olur.



Dirk Kuyt: Sevgili Önder hocamızın deyimi ile ''Pilli Bebek''. Sahada hangi görevi verirsen ver layıkıyla yapan bir oyuncu. Tecrübesi, oyun karakteri, idman devamlılığı ile örnek bir profesyonel. Bir dönem form düşüklüğü yaşasa da yine toparlanma sürecine girdi. Bunlara ek olarak taraftarında en çok eleştirdiği isimlerden. Bunun nedeni beklentinin çok yüksek olması. Kuyt yetenekleri sınırlı bir oyuncu, beklentiyi düşürürsek daha çok tatmin oluruz ve Kuyt'ı daha çok beğeniriz diye düşünüyorum.



Moussa Sow: Türkiye'ye gelmiş en iyi forvet bana göre. Pozisyon alışı, gol vuruşu, fiziksel durumu ile tam bir golcü. Bunun yanında saha içinde ve dışındaki profesyonel ve beyefendi duruşu ile taraftarın sevgilisi. Puan kaybedilen maçlarda ilk reaksiyonu veren adam. Üzüntüsünü dışa vuran, takım puan kaybettiği için üzülen bir oyuncu. Kısaca Fenerbahçe'nin göz bebeği diyebilirim. Özellikle bu sezon sahaya tam bir karakter yansıtıyor. Attığı goller, takım arkadaşlarını ateşlemesi, hücumdaki inanılmaz katkısı.. Her şeyiyle Moussa muhteşem bir oyuncu.



Pierre Webo: Transfer edildiğine en çok sevindiğim oyunculardan. 6-7 yıllık La Liga deneyimi,ülke futbolunyu biliyor olması, ileride inanılmaz bir pasör olması transferine sevinmemin başlıca nedenleri. Nitekim yanılmadım da. Webo geldiği günden beri savaşan, mücadele eden, golleri ile katkı veren, ileride arkadaşlarına servis yapan bir adam oldu. Böyle devam edecektir. En ufak bir şüphem yok.





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan