Posted by : Unknown 16 Mart 2013 Cumartesi


Societa Sportivo Lazio (S.S.Lazio) 9 Ocak 1900 yılında kurulmuş, Roma şehrine ait bir spor kulübüdür. Mavi-beyaz renklere sahip olan kulübün ''Kartal'' , takma isimleri de ''Biancocelesti'' dir. Serie A'da şampiyon olmayı unutmuş olan Lazio, son şampiyonluğunu 1999-2000 yılında yaşamıştır. Zaten sadece 2 şampiyonluğu bulunuyor Roma ekibinin.


Bildiğimiz gibi Lazio, Uefa Avrupa Ligi'nde çeyrek final de Fenerbahçe ile eşleşti. Lazio Avrupa'da oldukça iyi bir performans sergiliyorlar. Play-off dahil oynadıkları 12 maçta mağlubiyet yüzü görmediler. Grup aşamaların da turnuvanın favorisi Tottenham'ın da bulunduğu J grubundan namağlup ayrıldılar. Eleme turlarında ise Fenerbahçe'nin grubundan 2. olarak çıkan Mönchengladbach'ı 3-3 ve 2-0 ile, bir üst turda da yine bir Alman temsilcisi olan Stutgart'ı 2-0 ve 3-1 ile geçerek çeyrek finale kalmıştı.


Lazio'nun oynadığı her maçta takımını yönlendiren Brezilya'lı yıldız oyuncu Hernanes,  asist ve golleriyle de takımının tüm yükünü çekiyor. Hernanes'in yanı sıra dikkat edilmesi gereken bir diğer isim ise en uçta ki Libor Kozak. Lazio - Stutgart maçın da atılan 3 golde Kozak'tan gelmişti. Çek futbolcu attığı 8 gol ile hem takımının hem de Uefa Avrupa Ligi'nin en golcü oyuncusu konumunda. Lazio'nun 31 yaşında ki tecrübeli İtalyan oyuncusu Sergio Floccari'de turnuva da attığı 4 gol ve yaptığı 1 asist ile göz dolduran oyuncular arasında yer alıyor.

Uefa Avrupa Ligi'nde oynadığı 10 maçta 19 gol atan Lazio, maç başına 1,9 gol ortalamasıyla oynuyor. Rakip kalelere 114 şut atan İtalyan ekibi, bu şutların 54'ünde isabet sağlamış. 54 şutta 19 gol de pek yamana atılacak bir performans değil. Çektikleri 3 şutun 1'i ağlarla buluşmuş.

Bir dönem Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic'in çalıştıcılığını yaptığı Lazio'nun kadrosunda en dikkat çeken isim ise hiç şüphesiz Miroslav Klose.  Ancak Alman golcü sakatlığı sebebiyle her iki maçta da forma giyemeyecek. Bir diğer golcüleri İtalyan Sergio Floccari ise ilk maçta sakatlığından dolayı forma giyemeyecek.

Faşist ve ırkçı bir taraftar kitlesine sahipler. Taraftar gruplarının ismi ''Irriducibili'' İtalya'nın en nefret edilen, siyasi görünüşlerini her zaman önde tutan bir gruplar. Kendi adlarına mağaza ve radyoları vardır. En büyük özelliklerinden birisi de yaptıkları büyük pankartlardır. Bunun için özel uğraşan taraftarları bulunuyor. Bildiğimiz gibi 4-5 metrelik pankartlar değil 50 metrelik pankartlar yapıyorlar. 


NOT:  İtalya'da ki maç Lazio'nun cezası sebebiyle seyircisiz oynanacak.


Furkan Bak
Beste Kaya



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan