Posted by : Unknown 13 Mayıs 2013 Pazartesi

ONUR KIRAN GALİBİYET

Dün oynanan ve sezonun son derbisi olan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasını ev sahibi Fenerbahçe güzel oyunla 2-1 kazanmasını bildi.

Maç öncesinde sakalığı bulunan Egemen'in yerine Bekir'in oynayacak olması, sakatlıktan yeni çıkan Meireles ve Emre'nin fizik olarak hazır olup olmadığı Fenerbahçe taraftarının aklındaki soru işaretleriydi. Fakat her şey o kadar muazzam işledi ki, sahadaki 11 oyuncu da kusursuz mücadele etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek lazım.

Herkese göre derbinin şifresi orta saha olacaktı. Nitekim öylede oldu. Fenerbahçe'nin orta saha üçlüsü, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Raul Meireles orta saha üstünlüğünü bir dakika bile Galatasaray'a kaptırmadı. Melo-Selçuk ikilisine yapılan baskı, oyuncuların ortaya koyduğu karakter Galatasaray'ı sahadan sildi. Galatasaray dakika 25'e kadar pozisyona giremedi. Hatta daha ileriye gidiyim, Fenerbahçe yarı sahasında bile görünemedi. Fakat dakika 25'de savunmanın bir anlık zaafı Drogba'nın topla buluşmasına neden olurken akabinde penaltı geldi ve Galatasaray Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçti. O dakikadan sonra oyundan düşmedi Fenerbahçe. Orta sahadaki ciddiyeti elinden bırakmayan ev sahibi ekip, 33. dakikada Webo'nun golüyle durumu 1-1'e getirdi. Hazırlanış bakımından derslik diyebileceğimiz bir gole imza attı. O dakikadan sonra tribünlerin desteğini de arkasına alan Fenerbahçe çok geçmeden Webo ile durumu 2-1'e getirdi. Bu sefer dakikalar 36'yı gösteriyordu. İlk yarıda bu skorla sona erdi.



İkinci yarıda da Fenerbahçe oyuna hükmeden taraf oldu. Oyuncuların istekli oyunu sahaya yansıdı. Girilen pozisyonlar gole dönüşmese de Galatasaray'a pozisyon vermeden maçı tamamladı Fenerbahçe. Bu maçta galibiyete çok ihtiyacı olan taraf zaten ev sahibi ekipti, nitekim istediklerini sezonun en iyi futbollarından birisini oynayarak aldılar.

Maça damgasını vuran oyunculara gelirsek 3-4 tane adam parantez açmamız gerekiyor. Birincisi Raul Meireles. Portekizli ligin ilk yarısındaki maçta gördüğü haksız kırmızı kartın verdiği hırsla adına yakışır mücadele sergiledi. İkinci isim Hasan Ali Kaldırım. Hamit-Eboue kanadını en iyi şekilde savunan Hasan, hücumda da sürekli aktif haldeydi. Bu takımın sol bekinin kendisi olduğunu gösterdi. Üçüncü isim Mehmet Topal. Fenerbahçe'de değeri geç anlaşılan adamlardan kendisi. Son dönemde gösterdiği üstün performans ile taraftarın sevgilisi olan Mehmet, dün son dakikalarda kaleye de geçerek gecenin yıldızları arasına girmeyi hak etti.

Maç özelinde konuşacak olursak; karşıda taraftarı tahrik etmek için gelmiş 11 tane oyuncu vardı. Eboue'nin alışık olduğumuz ucuz numaraları, Riera'nın yine rakibe yaptığı kasti müdahaleler, Drogba'nın kasti tekmeleri Cüneyt Çakır'ın gözünden kaçsa da futbol severlerin gözünden kaçmadı. Dakika 75'de oyuna giren Sabri ise oyuna giriş amacını çok geçmeden belli etti. Volkan'ı tahrik eden hareketleri, akabinde karışan saha ve çıkan 2 kırmızı kart.



Maç sonunda ise Galatasaraylı oyuncuların sahada yaptıkları kutlama bir hayli garipti. Yenilgiyi hazmedemeyen bir grup oyuncunun göstermesi gereken tepkiyi gösterdiler. Tribünleri tahrik etmek amacıyla yapılan bu kutlama tribünlerden beklediği reaksiyonu göremeyince sessizce dağıldı. Fenerbahçe taraftarı için pek bir anlam ifade etmeyen bu derbiyi çok ama çok anlamlandırdılar. Onlara da teşekkür ediyorum.


Derbiyiden çıkan 2 sonuç var: 1) Şampiyonluklar gelir geçer, el değiştirir. Fakat Kadıköy'ün kazananı değişmez. 2) Dünkü galibiyet gerçekten Galatasaraylı oyuncuların onularını kırdı, maç sonu yaptıkları hareket bunun göstergesi. Unutulan bazı şeyleri tekrar hatırlattığın ve kanıtladığın için teşekkürler Fenerbahçe..



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan