Posted by : Unknown 5 Mayıs 2013 Pazar



Herkese merhaba. Bu yazımızda 2012-2013 NBA Playoff'unda ikinci tur eşleşmelerini inceleyeceğiz. Takımlardan bilgiler,tahminler,beklentiler... Bu yazıda sizlerle olacak. İsterseniz ilk başta ilk tur serilerinin sonuçlarını yazalım:

Doğu Konferansı

Miami Heat-Milwaakue Bucks (4-0)
Chicago Bulls-Brooklyn Nets (4-3)
İndiana Pacers-Atlanta Hawks (4-2)
New York Knicks-Boston Celtics (4-2)

Konferans Yarı Finali Eşleşmeler
Miami Heat-Chicago Bulls
New York Knicks-İndiana Pacers


Batı Konferansı

San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers (4-0)
Golden State Warriors-Denver Nuggets (4-2)
Memphis Grizzlies-Los Angeles Clippers (4-2)
Oklahama City Thunder-Houston Rockets (4-2)

Konferans Yarı Finali Eşleşmeleri


Oklahama City Thunder-Memphis Grizzlies
San Antonio Spurs-Golden State Warriors




Şimdi de eşleşmeleri inceleyelim. Öncelikle Doğu Konferansı'ndan başlamak istiyorum..

MİAMİ HEAT - CHİCAGO BULLS




Aslında bu seri için yazılacak pekte bir şey yok diye düşünüyorum. Miami, bu sezon sadece Doğu'nun değil,geçen seneki gibi NBA şampiyonluğunun da en büyük favorisi.. Bucks maçlarında nasıl istekli olduklarını gördük. LeBron 4 maçta yaptığı 98 sayı,27 asist,31 ribaund ile adeta gövde gösterisi yaptı. Aslında bu istatistik onun için düşük bile. Tabikide aç bir takım görüntüsünde Heat. Heat'in Big Three'si yine yüzük istiyor. Bosh ve Allen bana göre harika performans sergiledi. Wade yine eski performansına uzak gibi. Yine her zamanki gibi Miami'nin tek sıkıntısı pota altı.. Birdman'la az da olsa o sorun çözülmüş gibi dursada Bulls'un Noah ve Boozer gibi etkili iki uzuna sahip olması Heat'i çok zorlayacaktır. Deng ve Nate Robinson için de konuşmak gerek. Deng Rose'un olmayışıyla takımdaki liderlik görevini üstlenen isim olmuştu normal sezonda. Playoff'ta ise bu sorumluluğu fazla almıyor üstüne gibi. Takım hücumda Boozer'la top kullanıyor. Deng'in son iki maçta oynamadığını da belirtmek lazım. Gelelim sergilediği performanslarla ''Mini Rose'' lakabını alan bizim değimimizle ''küçük enişte'' olan Nate Robinson'a.. Son dönemde yaptıklarıyla herkesi büyüledi belkide Nate. 129 sayılık katkısı var 7 maçta. Ama yinede belirtmek lazım küçük enişteye de fazla güvenmemek lazım. Her neyse bu seriyi kısaca toparlamak gerekirse Heat pota altını iyi savunursa en fazla 1 maç verir Bulls'a. Tahminim Heat 4-1 Bulls

İNDİANA PACERS - NEW YORK KNİCKS




Çok güzel bir eşleşme olacağı kesin. Bir yanda takımını 6 maçta attığı 175 sayıyla sırtlayan Carmelo,bir diğer yanda bu senenin en çok gelişme kaydeden oyuncusu olan Paul George.. Bu seride bir adım önde olan takım Knicks olarak gözüküyor. Ama bana kalırsa Pacers bu seriden galip olarak ayrılan taraf olacak gibi. New York'a baktığımızda pota altını Hibbert ve West'e karşı savunabilecekler mi tam kestiremiyorum. Knicks'in oyunuda hoşuma gitmiyor. Bazı maçlarda felaket saçma hücumlar edebiliyorlar. Tabii Melo'yu ve J.R.Smith'i de unutmamak lazım. Melo bana kalırsa kariyerinin en iyi performanslarını gösteriyor. Son maçlarda Carmelo-JR Smith ikilisinin süper hücum performansı gerçekten harika. Paul George-Carmelo eşleşmeside çok zevkli olacak gibi. George 1'e 1 adam savunmasında en iyi isim bence. Melo'da az önce bahsettiğim gibi en iyi performanslarını sergiliyor kariyerinde. Bu iki kilit oyuncunun eşleşmesi,maçıda seyir zevki açısından etkileyecektir. Pacers'ın sert savunmasıyla bu seriyi geçeceğini düşünüyorum. Bana göre tek eksikleri maç içinde bir anda maçtan kopabilmeleri. Bunun sıkıntısını çoğu maçta yaşadılar. Roy Hibbert,Paul George ve David West gibi yıldız savunmacıları bünyesinde bulunduran ve harika bir savunma kalitesine sahip olan bir Pacers,Melo'nun başrolünü üstlendiği Knicks'e karşı.. Tahminim seriyi 4-3 Pacers kazanır.


Şimdi de Batı Konferansı'nı inceleyelim.

OKLAHOMA CİTY THUNDER - MEMPHİS GRİZZLİES





Çoğu kişi Clippers'ın Memphis'i rahat eleyeceğini söylüyordu. Memphis bu söylenenlere 4-2'lik zaferle cevap verdi diyebiliriz. Önceki yazımda Clippers'ın final yapacağına dahi ihtimal vermediğimi yazmıştım. Öyle de oldu.Böylelikle Clippers'ın ne kadar overrated bir takım olduğu gözler önüne serildi. Her neyse biz geçelim yarı final eşleşmesine. Memphis'in en büyük avantajı iki tane harika uzuna sahip olmaları. Biri Randolph bir diğeri ise yılın savunmacısı ödülünü kazanan Marc Gasol. Bu iki uzun Perkins ve İbaka ikilisini ezer. Oklahoma'nın pota altındaki sıkıntısı hala devam ediyor. NBA'in en iyi savunmasına sahip takım bana göre Memphis. Dış savunmacılarda fena sayılmaz.Allen ve Conley ikilisi. Onların savunmadaki kararlılığı bu seri için çok önemli. Gasol ve Randolph'un dışında iyi de bir şutörleri olsa Memphis Westbrook'suz Thunder'ı eler derdim. Ancak öyle bir şutörleri yok. Zaten en büyük dezavantajları bu. Gelelim Thunder'a.. Westbrook olmadan nasıl bir performans sergileyecekleri meçhul. Reggie Jackson'la da bir yere kadar. Son maçlarda iyi performans sergilediği kesin ancak bu performansı devam eder mi bilemem. Kevin Martin'inde performansı Thunder için belirliyici faktörlerden. Durant'ten bahsetmiyorum çünkü biz ne yazsak o bize sahada cevap veriyor. Durant'i iyi savunursa Memphis bu turu geçer. Durant'i durduramazsa Thunder turu geçer. Tahminim bu seri için 4-3 Thunder kazanır.

SAN ANTONİO SPURS - GOLDEN STATE WARRİORS


Belkide Heat-Bulls eşleşmesinden sonra tahmini en basit seri. Spurs bana göre seyir zevki bakımından NBA'in en iyi takımı. Bir takım düşünün yıldızları yaşlandıkça takım daha üst seviyede performans göstersin. O takım Spurs işte.Spurs her açıdan GSW'ye karşı üstün. GSW Curry'nin eline bakacak bu seride. David Lee'nin sakatlığı geçmiş durumda şuanda. Yinede Duncan-Parker-Ginobili-Leonard dörtlüsü GSW'ye yeter. Müthiş bir uyum içinde oynuyorlar. Fazla söz etmeye gerek yok bu seri için. Parker ve Duncan önderliğinde yüzük kazanmak istiyorlarki sonuna kadarda hakettiklerini düşünüyorum. Tahminim Spurs 4-1 GSW şeklinde sonuçlanır.


Kısa bir şekilde toparlarsak Doğu'da finali Heat'le Pacers yapar düşüncesindeyim. Batı'da ise Spurs-Oklahoma finali olur gibi. Yarı finallerde sert maçlar bizi bekliyor. Seyir zevki en üst düzeyde olacak maçlar var. Özellikle Batı'da Thunder-Memphis, Doğu'da Knicks-Pacers serileri.. Şimdilik seriler hakkında düşüncelerim bu şekilde. Bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle herkese bol NBA'li günler..

Onur Aker

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle

    irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir,

    E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil

Hürriyet

Sitemizi Takip Edin

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sayaç

Copyright © Furkan'ın Klavyesinden -Volkan ASLAN- Powered by Blogger - Designed by Volkan Aslan